Повернутися до звичайного режиму

Виховна година у 8 класі "Толерантність"

Що таке гідність та честь? Як ви розумієте слово ТЕЛЕРАНТНІСТЬ? Саме з цих питань розпочалася виховна година у 8 класі. Пригадавши значення цих слів та перевіривши їх у тлумачному словнику, учні прослухали притчу про хлопчика із бідної родини, котрого постійно ображали однолітки, але лише одне добре слово змінило його життя. Так ось, не можна судити людину за її матеріальним становищем, а також необхідно поважати одне одного.

Наступним кроком стала робота із схемою, яка дала можливість наочно побачити "Я" та "Ми", у чому їхня різниця, ставлення одне до одного, повага, оцінка. Хлопці швидко пригадали вислів «Стався до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе». Необхідно поважати людину, хоч тобі щось і не подобається в ній. Як сказали мої учні: «Немає однакових та ідеальних людей, треба сприймати їх такими, якими вони є, тобто найголовніше завжди залишатися людиною, ось що найважливіше!»

Складання пам’ятки «Толерантна людина» заставила пригадати різноманітні погані вчинки та ситуації, які ми разом проаналізували. Тепер школярі більше ніколи не будуть робити поганого.

Виконали вправу «Асоціативний кущ»до слова толерантність.

Як для висновку ми разом склали портрет толерантної людини – це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості.

Ще так спокійно і гармонійно ми не проводили виховні години. Говорили як дорослі людини, а не вчитель – учень. Я думаю, що саме такі бесіди показують справжнє обличчя людей, їхні моральні цінності.

Тож будьте толерантними, щирими та справжніми!

Класний керівник Полтавець Н. А.

/Files/images/1/IMG_20161118_141548.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 497

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.