Повернутися до звичайного режиму

День української мови та писемності

Мова вдосконалює серце і розум народу, розвиває їх.

Олесь Гончар

9 листопада 2016 рік - День української мови та писемності у Подорожненському НВК.

Мова єднає людей, дає змогу висловити свої почуття та переживання, а також показує нашу приналежність до відповідної нації. Ми – українці, тож нашою рідної мовою є українська. Питання мови дуже гостро стоїть у сучасному світі. Хтось навіть відрікається від неї, тим самим забуває свій рід, гніваючи своїх прадідів.

Кожного року саме в цей день наші діти збираються усі разом для того, щоб показати на скільки вона унікальна, на скільки вона красива.

Цьогоріч учні дізналися про лексичний склад мови. І допомогли нам словники української мови, а саме: «Великий тлумачний словник української мови», словники синонімів, антонімів, паронімів, а також орфографічний. Усі ці книги свідчать про те, що мова наша є, вона має великий словниковий склад, який не стоїть на місці; шляхом запозичення та кальки з інших мов поповнюється наша скарбничка. Я думаю, що школярі до цього дня ще не бачили таку велику кількість словників в одній кімнаті.

А також сьогодні учні брали участь у Міжнародному мовному конкурсі імені Петра Яцика. Діти 3-11 класів мали змогу перевірити свої знання.

Вітаю всіх українців із Днем української мови та писемності! Наша мова унікальна, солов’їна та мелодійна.

Полтавець Н.А.

/Files/images/1/IMG_20161109_120829.jpg

/Files/images/1/IMG_20161109_120802.jpg

/Files/images/1/IMG_20161109_120857.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 367

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.