Літературні читання поезії, присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

"Невмираючий дух поета, як і раніше, витає над рідною Україною,

невмовкаюче роздається його віще слово і сіє на народній ниві живе насіння оновлення".

П.А. Грабовський

21 січня 2014 року в Подорожненській ЗШ І-ІІІ ступенів відбулися літературні читання поезії, присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. У проведенні заходу взяли участь учні 5-8 класів.

У шкільній бібліотеці була розміщена виставка збірок письменника, «Кобзар», на стіні - портрет та автопортрет поета, картини, написані Т. Шевченком.

Діти були вражені тим, що Великий Кобзар, відомий для них, як видатний письменник, класик, був ще й художником, скульптором. Особливо ця новина здивувала учнів 5 класу, які ще тільки розпочали своє знайомство з життям і творчістю геніального поета.

Вечір проходив у спокійній теплій обстановці. Учні декламували свої улюблені поезії Кобзаря. Учениця 8 класу, Закотюра Дар’я, читала напам’ять вірш «Думи мої, думи мої»; вона настільки розчулила всіх цією поезією, що кожен замислився про минуле та майбутнє свого народу.

/Files/images/IMG_3129.JPG

Учні 8 класу, які тільки завершили вивчення творчості письменника, вражали своїми знаннями про життєвий шлях Кобзаря, вони аналізували поезії, переплітаючи їх із біографією Т. Шевченка та історією України. П’ятикласники сприймали інформацію «з широко розплющеними очима» від таких фактів.

/Files/images/IMG_3126.JPG

Отже, читання поезій великого письменника, Тараса Григоровича Шевченко, дали змогу ближче пізнати та проаналізувати цікаві факти з життя та творчості поета, а найголовніше – залишили гарний настрій в учнів та вчителів школи.

/Files/images/IMG_3128.JPG

Вчитель української мови та літератури Полтавець Н. А.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.