30 років по тому. Чорнобиль

26 квітня 1986 рік. Ранок. Ніщо не віщує біди. Люди йдуть на роботу, діти до школи. Звичайний робочий день. Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Причиною катастрофи прийнято вважати стрибок напруги в мережі, який викликав два вибухи. Нащастя(якщо можна так сказати), вибухи були не ядерними, а хімічними - наслідок перегріву реактора і накопичення значної кількості пари. Але ця катастрофа й досі дає про себе знати. Тому що це ще одна трагедія ХХ століття. Із кожним роком все більше дітей не знає про біду, яка торкнулася кожного із нас.

26 квітня 2016 року в Подорожненському НВК вшанували пам'ять героїв, котрі ліквідували пожежу та наслідки вибуху на території ЧАЕС. Діти мали змогу переглянути відеофільм, у котрому йшлося про причини та факти вибуху, про те, яка територія була забруднена, скільки людей отримали велику радіацію, а також сучасний стан Чорнобиля.

Кадри з фільму вражають своєю масштабністю та спричиненим лихом для людства та довкілля.

Діти підготували виставку малюнків, у котрих розповіли про трагедію, яка відбулася 30 років тому. Але як висновок домалювали чисту красиву природу, тож із їхніх картин можна зрозуміти, що все відродиться.

Не дай Бог пережити ще раз таку катастрофу. Й досі природа відчуває на собі ті наслідки, а люди не розуміють причини своїх хвороб та недугів.

На останок школярі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Давайте збережемо природу, довкілля, воду та повітря чистими! Не будемо повторювати минулих помилок!

ЛишПрип`ятьнесе свої мертвії води

Ніхто не зупинить їх плин

І в час всемогутній при слові Чорнобиль

Здригнеться украЇнський син.

/Files/images/1/IMG_6158.jpg /Files/images/1/IMG_6159.jpg /Files/images/1/IMG_6161.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.