Зустріч із працівником служби зайнятості

Жити — значить працювати. Праця є життя людини.

Вольтер

“Людина для професії чи професія для людини?”. Це питання дуже складне, тому що приходить момент, коли перед підлітком постає найважливіше рішення «Яку ж професію обрати?». Для людини вибір професії – це вибір своєї долі. Тож 12 квітня 2016 року до учнів Подорожненського НВК завітали гості з Державної служби зайнятості України, а саме Бугрим Ольга Петрівна. Вона розпочала бесіду зі школярами, спитавши скільки професій нараховується у світі? Це запитання збило з пантелику всіх, тому що ніхто не міг назвати конкретної кількості. А також за допомогою малюнків перевірила школярів на знання професій - це розважило дітей та заінтригувало!

Потім Ольга Петрівна провела гру з учнями 5-7 класів «Подорож у світ професій». Дана робота з дітьми дозволяє детальніше дізнатися про професії, а також спробувати бути в ролі когось: чи то лікаря, чи то бухгалтера. Сподіваюся, що після цього діти зробили свій вибір та будуть йти у майбутнє з впевненістю!

Для старшокласників, учнів 9-11 класів, був проведений тренінг «Як обрати професію?», що найбільше сподобалося, так це атмосфера, яка була у колі своїх однолітків, діти сиділи на вулиці за круглим столом, над ними лагідне сонечко, поряд співають пташки, тож як ви побачили – це була гармонійна зустріч. Даний тренінг є дуже важливим для них, тому що учні 11 класу ось залишать стіни рідної школи. Зараз їм і так важко, тому що професію вони обирають на все життя. Але завдяки такому заходу випускники впевнено крокують у доросле життя, тим самим правильно обравши шлях.

Дякуємо працівникам служби зайнятості за дану проведену роботу з нашими учнями. Раді вас бачити у нашому закладі.

А 11 класу бажаємо гарно скласти ЗНО та вступити у вищі навчальні заклади!

/Files/images/DSCN2776.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.