ІІ засідання школи молодого вчителя. 2015 рік

Прокладай шлях до розуму людини через її серце.

Ф.Честерфілд

3 грудня 2015 року на базі Великоандрусівської школи відбулося ІІ засідання школи молодого вчителя «Надія». Цього разу тема заняття звучала так: «Урок – це дзеркало загальної педагогічної культури вчителя». Хочу сказати, що третій рік відвідую ці заходи та жодного разу вони не були однакові. Постійно дивують різноманітним новинкам. Це свідчить про те, що людині притаманно осягати нові грані тієї чи іншої теми.

Проблема, яку треба було вирішити – це урок наповнений інтелектуальним багатством, ерудицією, культурою, умінням використовувати нові хмарні технології в мережі Інтернет. А також, ще поки дивне для нас поняття «Prezі» – це он-лайн програма, яка дозволяє зробити неможливе можливим. Презентація набуває нових горизонтів, вона просто фантастична. І це лише частина того, що слід знати спеціалістам, які тільки-но стають на педагогічний шлях.

Щиро дякуємо директору школи, В. М. Петрову, за презентацію закладу, який має свою особливу історію. Нехай школа процвітає й надалі!

Не менш цікавим був психологічний тренінг, за який ми говоримо слова подяки молодому практичному психологу, Турчиновій І. С., яка вперше проводила заняття, відчувалося хвилювання, але вона показала себе на високому рівні. Що свідчить про те, що вона знає свою справу та може з легкістю знайти дорогу до серця будь-якої людини.

Ґрунтовний та виважений був виступ методиста РМК, Рябчун Н. І., із питань проектування уроків, розвитку пізнавальних процесів в учнів, доцільних прийомів та методів уроку тощо. Але найцікавіше – це була подача цього матеріалу у вигляді презентації. Яка містила найголовніше, що слід використовувати молодому спеціалісту при підготовці до уроків. Тому що це непростий шлях і на ньому є багато перепон, але з допомогою Ніни Іванівни всі його пройшли. І всі зрозуміли таїну уроку.

Дьякова О. С., методист РМК, розповіла молодим спеціалістам про використання веб-квестів на уроках та в позаурочний час. Ви запитаєте «Що це за веб-квест?», а ось вчителі Світловодського району вже знають відповідь на це питання, і , сподіваюся, із завтрашнього дня будуть його використовувати. Це, можна сказати, інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань.

Про цей етап у семінарі просто неможливо не розповісти, а це творча майстерня вчителів Великоандрусівської школи. Уроки досвідчених вчителів-предметників вражали ерудованістю, методичністю. Сидячи на них, ми за інерцією підіймали руки, щоб дати відповіді на запитання вчителя. На що всі також звернули увагу, так це використання ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологій), це: презентації, відеофільми, музика тощо. Як потім нам сказали, що використання ІКТ на уроках – методична проблема, яку досліджує та розкриває школа. Усім учителям побажаємо здоров’я та сил, енергії та натхнення. Кожен ваш урок – це прожите життя. Ви віддаєтеся дітям на повну, віддаєте їм себе та своє серце.

Інтелектуально-розважальний квест «Альтернатива». Він просто захопив нас усіх. Не можна було пасивно сидіти та просто нудьгувати. Ці цікаві завдання поглинали нас, час минав так швидко. За це подякуємо методисту РМК, Маховській І. Г. Це було неймовірно!

Хочу висловити подяку всім за цей чудовий день. Я думаю, що молоді спеціалісти району погодяться зі мною, що для нас день пройшов із користю. Все, чого нас сьогодні навчили ми будемо використовувати у педагогічній практиці.

Здоров’я всім і миру!!!

Учитель Подорожненського НВК

Полтавець Ніна Андріївна

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.