Наше покоління знає історію! Ми – пам’ятаємо про вас! 7 клас

Схиліться! Свічку запаліть, хто у молитві, хто у серці чуйте, як кам’яніє краю біль століть, навіки ми до тридцятих прикуті!

Олександр Пономарьов

27 листопада 2015 року відбувся єдиний урок Пам’яті Жертв Голодомору 1932-1933 рр. - урок смутку, печалі, сліз і хвилювань. Це лихо торкнулося кожної української родини, у сім’ях і досі розповідають історії про ці страшні часи, про смерть та стійкість.

Учні 7 класу були ознайомлені з історичними документами та свідченнями про Голодомор. Про ці факти ми дізналися зі статті BBC Україна «10 фактів про Голодомор», у якій наведені незаперечні докази про лихо на Україні.

Я, класний керівник 7 класу, розповіла історію, яку мені повідав мій дідусь, Полтавець Михайло Васильович, який пережив голодомор і мешкав тоді у с. Велика Андрусівка. Ці слова вразили учнів, тому що це реальні історії з життя людини. І ми маємо записувати ці розповіді для того, щоб майбутні покоління пам’ятали цих людей, у нас мають звучати їх прізвища на вустах. Хоча б так ми вшануємо їх.

Також школярі дізналися про твір Василя Барки «Жовтий князь», який присвячений Голодомору 1932-1933 рр. вони будуть його читати в старшій школі, але вже знають про що йдеться на сторінках роману.

Гортали сторінки книги «Пам’яті жертв Голодомору Кіровоградської області». У книзі зібрані факти про всі міста і села нашої області, записані всі прізвища людей, які померли. Разом із учнями знайшли сторінки, де описується про с. Подорожне та прочитали багато імен, котрі нам знайомі – це родичі багатьох мешканців нашого села.

Наше покоління знає історію! Ми – пам’ятаємо про вас!

Класний керівник Полтавець Н. А.

/Files/images/b569536433077.jpg /Files/images/IMG_5553.jpg /Files/images/IMG_5555.jpg /Files/images/IMG_5558.jpg /Files/images/IMG_5562.jpg /Files/images/IMG_5563.jpg /Files/images/IMG_5565.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.