Єдина країна в центрі України!

/Files/images/DSCN6690.JPG

7 листопада 2013 року у 5 класі Подорожненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з метою ознайомлення із загальнолюдськими цінностями, розширенням словникового запасу, розвитку гнучкості мислення, формування навичок толерантного спілкування відбувся регіональний урок «Єдина родина в центрі України». Учні дізналися багато цікавого, наприклад:

1) що таке толерантність;

2) кого ми називаємо толерантною людиною;

3) чи потрібно взагалі бути толерантними;

4) та багато іншого.

Актуальність теми полягає у тому, що сьогодні гостро постає питання про нехтування учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушення особистих прав людини, нетолерантне ставлення дітей одне до одного. Сьогодні дуже важливо зрозуміти необхідність толерантності в суспільстві. Трагічні приклади історії показують нагальну потребу в злагоді, добросусідстві, поваги до інших людей, їхніх думок.

Після цього уроку учні в змозі виконати такі завдання:

· Пояснювати, що означає поняття «толерантність»;

· Розповідати, чому терпимість є умовою збереження миру;

· Досягати компромісу в конфліктних ситуаціях;

· Вдосконалити навички роботи в групах, вміння логічно і критично мислити.

Поставлена мета перед нами була досягенана завдяки застосуванню роздаткового матеріалу, а також введення учнів у ситуації, які дозволяють зробити висновки, що зневага до людей, засудження та насміхання з національних меншин, або людей несхожих на інших – це порушення моральних та духовних цінностей, а також порушення Декларації Прав Людини.

Даний урок є можливістю навчити, показати та розповісти, що таке толерантність і хто є толерантними людьми.

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.