6 клас на Фабриці шкідливих звичок

Здоров’я – це коли кожний день – кращий.

Ф.Адамс

16 січня 2015 року учні 6 класу побували на фабриці шкідливих звичок, яка їм дуже не сподобалася!

Мета виховної години: узагальнити знання учнів про здоров’я, формувати бажання вести здоровий спосіб життя, поглибити знання учнів про шкідливі звички та їх вплив на здоров’я, виховувати почуття відповідальності за збереження свого здоров’я.

Заздалегідь на дошці написані фактори, що впливають на формування здоров’я та фактори, що сприяють чи руйнують здоров’я, із якими учні знайомляться та запам’ятовують на все своє довге здорове життя. Виховна година проходила у спокійній, вільній обстановці. Кожен міг висловити свою думку, поставити запитання, дати пораду, поділитися досвідом. Тема розмови – здоровий спосіб життя. А працювали ми за таким девізом:

Не просто слухати, а чути.

Не просто дивитися, а бачити.

Не просто відповідати, а міркувати.

Дружно й плідно працювати.

Увазі учнів було представлено три ситуації (в учнів на партах таблички з номерами 1,2,3):

Уявіть собі, що ви заблукали в густому лісі. І ось перед вами три дороги. Кожна може вивести з лісу за певних умов.

1. Першою дорогою підеш – велике багатство знайдеш, та здоров’я втратиш.

2. Другою дорогою підеш – половину багатства знайдеш і половину здоров’я втратиш.

3. Третьою дорогою підеш – нічого не знайдеш, але здоров’я збережеш.

Покажіть номер дороги, якою ви підете. Поясніть своє рішення. Без жодних вагань учні показали картку з номером 3. На питання «Чому саме ви обрали третю дорогу?», сказали одноголосно, що здоров’я – це скарб, яке не придбаєш ні за які кошти, і без здоров’я людині не потрібно жодне золото світу – це дуже мудра відповідь!

Наступним питанням для хлопців було «Як поводиться людина, коли вона здорова?»,на що вони відповіли: «Здоров‘я - це коли кожному з нас добре, нічого не болить. Якщо ми веселі, нам хочеться бігати, стрибати, якщо ми їмо з апетитом, міцно спимо, займаємося улюбленою справою, отже, ми – здорові.».

Хлопці пройшли перевірку на знання з основ здоров’я – «Правда чи неправда». І таки впоралися навіть із цим завданням.

Зробили висновок у кінці виховної годинни, що здорова людина добре працює та вчиться, вона є життєрадісною та веселою. Здоров‘я – це спосіб життя людини. І головним у збереженні та примноженні свого здоров’я є здоровий спосіб життя. Та відповіли на заключне питання «Який висновок ми можемо зробити?»так:

Хто здоровий, той сміється.

Все йому в житті вдається.

Він долає всі вершини.

Це ж чудово для людини!

Здоров’я – це одна з головних умов досягнення успіху в житті. Бережіть його з молодих літ, зміцнюйте та примножуйте його. Не витрачайте даремно цей безцінний скарб, дарований Природою. Пам‘ятайте, що Ваше здоров‘я – у Ваших руках. Будьте здоровими!

/Files/images/img8.jpg

/Files/images/IMG_4562.JPG

Класний керівник Полтавець Н. А.

Кiлькiсть переглядiв: 368

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.